A la carte

Vid Nya Varvets Marina hittar du Verandan på Reveljen som blickar ut över Göteborgs hamninlopp. Ta en cykeltur bort från storstadens stress eller en promenad längs havet över till oss.

På Reveljens Veranda hittar ni vår a la carte restaurang.
Med närheten till vattnet har vi skapat en trevlig atmosfär och en gemytlig mötesplats där maten står i fokus.
Med god omsorg komponerar vi menyer efter årstid. Förhoppningsvis går ni, precis som vi härifrån med ett leende på läpparna och ett nytt besök i tankarna.
Ett besök att minnas.

Varmt välkomna önskar Restaurangchef Nicklas Gatevold och Köksmästare Sara Nilsson!

Öppettider:
Måndag-lördag: 17.00 - 23.00 (Köket stänger kl.22.30)
Söndag: Stängt

Bordsbokning
Telefon: 031-857020
Mail:restaurang@dockyardhotel.se

SÄSONG
Här kommer vi jobba med det som faller oss in med fritt spelrum för fantasi och inspiration. Här har vi ett nära samarbete med både vår fiskhandlare, kötthandlare och grönsakshandlare.


Pre-Dinner Drinks
Dry Martini
Beefeater Gin - Noilly Prat - Olives
108

Sidecar
Cognac - Cointreau - Lemon - Sugar
108

Classic Daiquiri
Bacardi Carta Blanco - Cointreau - Lime - Sugar
108

Aperol Spritz
Aperol - Sparkling Wine - Orange peel
96

Sparkling Wine
75/450
Sparkling Rosé
75/450
NV Boizel, Brut Reserve, Champagne
690

HAV
Mitt emellan hav och land, alldeles intill Älvsborgsbron ser vi fiskebåtarna sakta ta sig ut till havs. Färskare fisk och skaldjur än så här går det knappast att få då fiskeauktionen bara ligger ett stenkast härifrån. Vi har valt att kalla en del av vår meny för HAV för att du som gäst lätt ska kunna hitta dina favoriter bland fisk och skaldjur. 

Före
EMILIAS MUSSELSOPPA
Rostad vitlöksaioli, krudité på morot, fänkål och äpple
95 / 150

HAVSKRÄFTOR
Tre halvor med grillat vitlöksbröd och två dippsåser
125

Varmrätter
RÖDINGFILÉ grön ärtkräm, ärtor och skott, tomatolja, handpillade räkor och citronskum, potatispuré
265

Dockyards FISK OCH SKALDJURSGRYTA
Rouille och kokt potatis
225

Menyförslag 3-rätters
415
Musselsoppa - Rödingfilé - Crème Brulé
Passande vinpaket
245


LAND
Mitt emellan hav och land hittar ni oss på DOCKYARD HOTEL, alldeles intill landmärket Älvsborgsbron. LAND är vår andra del av menyn som ska guida dig som gäst som gillar kött och grönsaker.
Välkomna till bords!

Före
Svensk plock med KALLSKURET och OST
Cornichons och kaprisbär
135

Tortelloni med pumpa och ricotta, säsongens svampar, parmesanskum, körvel
145

Varmrätter
ENTRECOTE FRÅN KALV
Grönpeppar, kokt kalvbringa, ättikslök, morötter och puré, dillsky, liten rattepotatis
265

"DOCKYARDs GRILLMACKA"
Glacerad karré serveras i surdegsbröd, dijonmajonnäs med pepparrot, picklad lök och morot, hyvlade betor, persiljeolja, rostad lök, chips, senapsdipp
195

Sött och Efter
MOROTSDESSERT
Variation på morot, färskostmousse, karamelliserade valnötter
85

CREME BRULÉ VANILJ
Mörka bär och sorbet på svarta vinbär och blåbär, sponge
85

TRYFFLAR
med tillbehör i form av krämer och crumble
45

OSTAR
Två bitar ost med tillbehör, marmelad och knäcke
95

DOCKYARD SKALDJUR
Räkor 150 g med dipp och bröd
95

Platå med hummer, räka, kräfta
OBS! Finns endast som förbeställning.
Rostat bröd, tre såser, musselsoppa
DAGSPRISER
OBS! finns endast vid förbeställning