A la carte

Vid Nya Varvets Marina hittar du Verandan på Reveljen som blickar ut över Göteborgs hamninlopp. Ta en cykeltur bort från storstadens stress eller en promenad längs havet över till oss.

Välkomna till sommaren i vår restaurang på Dockyard Hotel!
Här kan du uppleva Dockyard Unplugged på onsdagar, på dansgolvet utanför vår uteservering kan du varje måndag lära dig dansa på Sommardansen eller varför inte träna med Friskis & Svettis på torsdagar utanför på gräsmattan.
På Reveljens Veranda hittar ni vår a la carte restaurang.
Med närheten till vattnet har vi skapat en trevlig atmosfär och en gemytlig mötesplats där maten står i fokus.
Med god omsorg komponerar vi menyer efter årstid. Förhoppningsvis går ni, precis som vi härifrån med ett leende på läpparna och ett nytt besök i tankarna.
Ett besök att minnas.

Varmt välkomna önskar Restaurangchef Nicklas Gatevold och Köksmästare Sara Nilsson!

Öppettider:
Måndag-lördag: 17.00 - 23.00 (Köket stänger kl.22.30)
Söndag: Stängt

Bordsbokning
Telefon: 031-857020
Mail:restaurang@dockyardhotel.se

SÄSONG
Här kommer vi jobba med det som faller oss in med fritt spelrum för fantasi och inspiration. Här har vi ett nära samarbete med både vår fiskhandlare, kötthandlare och grönsakshandlare.


Pre-Dinner Drinks
Dry Martini
Beefeater Gin - Noilly Prat - Olives
108

Sidecar
Cognac - Cointreau - Lemon - Sugar
108

Classic Daiquiri
Bacardi Carta Blanco - Cointreau - Lime - Sugar
108

Aperol Spritz
Aperol - Sparkling Wine - Orange peel
96

Sparkling Wine
75/450
Sparkling Rosé
75/450
NV Boizel, Brut Reserve, Champagne
690

HAV
Mitt emellan hav och land, alldeles intill Älvsborgsbron ser vi fiskebåtarna sakta ta sig ut till havs. Färskare fisk och skaldjur än så här går det knappast att få då fiskeauktionen bara ligger ett stenkast härifrån. Vi har valt att kalla en del av vår meny för HAV för att du som gäst lätt ska kunna hitta dina favoriter bland fisk och skaldjur. 

Före
EMILIAS MUSSELSOPPA
Rostad vitlöksaioli, krudité på morot, fänkål och äpple
95 / 150

Sotad PILGRIMSMUSSLA
Smörkokt blomkål, blomkålsmousse, grönt äpple, hasselnötsvierge med kycklingfond och soja, krasse
145

Varmrätter
Bakad HÄLLEFLUNDRA, säsongens rädisor, lardo, sås på kalvfond, schalottenlök, dill och smör, potatisblankett med crème fraiche och miniblastmorot
265

Kryddgravad LAX
Dillstuvad potatis, sötad senapssås med fläder, krudité sallad, plockad dill
225


LAND
Mitt emellan hav och land hittar ni oss på DOCKYARD HOTEL, alldeles intill landmärket Älvsborgsbron. LAND är vår andra del av menyn som ska guida dig som gäst som gillar kött och grönsaker.
Välkomna till bords!

Före
Svensk plock med KALLSKURET och OST
Cornichons och kaprisbär
135

Varmrätter
ENTRECOTE FRÅN KALV
Grön och rosépeppar, sauterade sommarprimörer med baljväxter och blastmorot, citronsky, krassesmör, pommes Anna
265

"DOCKYARDs GRILLMACKA"
Grillad glacerad högrev, serveras i surdegsbröd med sallad på syrad lök, kål, groddar, kimchisås, rostad vitlöksaioli, koriander, cashewnötnöt, chips
195

Sött och Efter
MANGOMOUSSE
med kokossorbet smaksatt med muskotblomma, sockerrostad flagad kokos, kokosflarn, passionscurd, karamellbakad ananas
85

CREME BRULÉ VANILJ
Råmixad rabarbersorbet, jordgubbar Terrine på jordgubbar, lime och socker. örten Atsina med lakritstoner
85

TRYFFLAR
med tillbehör i form av krämer och crumble
45

OSTAR
Två bitar ost med tillbehör, marmelad och knäcke
95

DOCKYARD SKALDJUR
Räkor 150 g med dipp och bröd
95

Havskräftor 3 halva smörgartinerade, bröd och dipp
125

Platå med hummer, räka, kräfta
OBS! Finns endast som förbeställning.
Rostat bröd, 3 såser, musselsoppa
DAGSPRISER

BARNMENY
Pasta med köttfärssås, ketchup och riven parmesan
85

Köttbullar med mos, lingon och färsk gurka
85

Vaniljglass med jordgubbar och chokladsås
55

Bara jordgubbar
40

Pinnglass
Smarties eller Skruven
20