A la carte

Vid Nya Varvets Marina hittar du Verandan på Reveljen som blickar ut över Göteborgs hamninlopp. Ta en cykeltur bort från storstadens stress eller en promenad längs havet över till oss.

Med god omsorg har vår köksmästare komponerat en meny efter årstid. 
Med närheten till vatten har vi skapat en trevlig atmosfär och gemytlig mötesplats. Förhoppningsvis går ni precis som vi härifrån med ett leende på läpparna och ett nytt besök i tankarna.

Välkomna!

Öppettider:
Måndag-lördag: 17.00 - 23.00 (Köket stänger kl.22.00)
Lördag: kl.17.00 - 23.00  (Köket stänger kl.22.00)
Söndag: Stängt

OBS!
23/6 STÄNGT
24/6 STÄNGT
25/6 STÄNGT

Bordsbokning
Telefon: 031-857020
Mail:restaurang@dockyardhotel.se

SÄSONG
Här kommer vi jobba med det som faller oss in med fritt spelrum för fantasi och inspiration. Här har vi ett nära samarbete med både vår fiskhandlare, kötthandlare och grönsakshandlare.


HAV
Mitt emellan hav och land, alldeles intill Älvsborgsbron ser vi fiskebåtarna sakta ta sig ut till havs. Färskare fisk och skaldjur än så här går det knappast att få då fiskeauktionen bara ligger ett stenkast härifrån. Vi har valt att kalla en del av vår meny för HAV för att du som gäst lätt ska kunna hitta dina favoriter bland fisk och skaldjur. 

Före
EMILIAS MUSSELSOPPA
Rostad vitlöksaioli, äpple, fänkål, morot
95 / 150

Citronrimmad FRÖYALAX
Citron och flädercurd, dill och fläderpressad gurka, pappardell på gurka, friterad kapris, äpple och potatischips
145

Varmrätter
Bakad HÄLLEFLUNDRA, säsongens rädisor, lardo, sås på kalvfond, schalottenlök, dill och smör, potatisblankett med crème fraiche och miniblastmorot
265

SKINNSTEKT SVENSK RÖDING
Såstapenade med rostade oliver och kycklingfond, råstekt broccoli, torkad blomkål, kronärtskocka och majskrokett med parmesan
245

Örtstekt STRÖMMING, lingon, crème fraiche med pepparrot, picklad morot och gräslöksslungad potatis
155


LAND
Mitt emellan hav och land hittar ni oss på DOCKYARD HOTEL, alldeles intill landmärket Älvsborgsbron. LAND är vår andra del av menyn som ska guida dig som gäst som gillar kött och grönsaker.
Välkomna till bords!

Före
SPARRIS
Grön sparriskräm, murkelfärserad kyckling, vit sparris marinerad med vinägerkokt lök, semitorkad tomat, örtskott
145

Varmrätter
Talgpenslad RYGGBIFF, rostad vitlökssky, timjanstekt portabello, bönkräm med rökt märg och rostad vitlök, torkad tomat och konfiterad palsternacka
265

"Dockyard Burgare"
Grillad glacerad högrev, serveras i surdegsbröd med sallad på syrad lök, kål, groddar, rostad vitlöksaioli, tomat och bönsalsa med koriander, chips
195

Sött och Efter
MANGOMOUSSE
med kokossorbet smaksatt med muskotblomma, sockerrostad flagad kokos, kokosflarn, passionscurd, karamellbakad ananas
85

CREME BRULÉ VANILJ
Råmixad rabarbersorbet, jordgubbar Terrine på jordgubbar, lime och socker. örten Atsina med lakritstoner
85

TRYFFLAR
med tillbehör i form av krämer och crumble
45

OSTAR
Två bitar ost med tillbehör, marmelad och knäcke
95