A la carte

Vid Nya Varvets Marina hittar du Verandan på Reveljen som blickar ut över Göteborgs hamninlopp. Ta en cykeltur bort från storstadens stress eller en promenad längs havet över till oss.

På Reveljens Veranda hittar ni vår a la carte restaurang.
Med närheten till vattnet har vi skapat en trevlig atmosfär och en gemytlig mötesplats där maten står i fokus.
Med god omsorg komponerar vi menyer efter årstid. Förhoppningsvis går ni, precis som vi härifrån med ett leende på läpparna och ett nytt besök i tankarna.
Ett besök att minnas.

Varmt välkomna önskar Restaurangchef Nicklas Gatevold och Köksmästare Anneli Östling & Björn Ryberg!

Öppettider:
Måndag-lördag: 17.00 - 23.00 (Köket stänger kl.22.30)
Söndag: Stängt

OBS!
Vår a la carte serveras i cafédelen som är i vår huvudbyggnad.

Bordsbokning
www.dockyardhotel.se
Telefon: 031-857020
Mail:restaurang@dockyardhotel.se

SÄSONG
Här kommer vi jobba med det som faller oss in med fritt spelrum för fantasi och inspiration. Här har vi ett nära samarbete med både vår fiskhandlare, kötthandlare och grönsakshandlare.


Pre-Dinner Drinks
Dry Martini
Beefeater Gin - Noilly Prat - Olives
108

Sidecar
Cognac - Cointreau - Lemon - Sugar
108

Classic Daiquiri
Bacardi Carta Blanco - Cointreau - Lime - Sugar
108

Aperol Spritz
Aperol - Sparkling Wine - Orange peel
96

Sparkling Wine
75/450
Sparkling Rosé
75/450
NV Boizel, Brut Reserve, Champagne
690

HAV
Mitt emellan hav och land, alldeles intill Älvsborgsbron ser vi fiskebåtarna sakta ta sig ut till havs. Färskare fisk och skaldjur än så här går det knappast att få då fiskeauktionen bara ligger ett stenkast härifrån. Vi har valt att kalla en del av vår meny för HAV för att du som gäst lätt ska kunna hitta dina favoriter bland fisk och skaldjur. 

Före
GRAVAD HALSTRAD LAX
Brynt soya & citronsmör, äpple, gurka & wasabi
85

Varmrätter
Emilias MUSSELSOPPA
Serveras med aioli, grillat surdegsbröd, persilja & citron
95/165

SURDEGSFRITERAD KOLJA
Serveras med dillchips, tartarsås, picklade grönsaker & citron
175

BAKAD GETOST (Vegetarisk)
Sallad, betor, päronvinägrett, valnötter & picklad lök
155

KVÄLLENS HUSMANSKOST
155

MENYFÖRSLAG 3-RÄTTERS
Gravad halstrad Lax
Grillad Biff
Creme Brulée
365

LAND
Mitt emellan hav och land hittar ni oss på DOCKYARD HOTEL, alldeles intill landmärket Älvsborgsbron. LAND är vår andra del av menyn som ska guida dig som gäst som gillar kött och grönsaker.
Välkomna till bords!

Före
SVAMPSOPPA
Oxsvansrulle, friterad svamp & västerbottenost
85

Varmrätter
DOCKYARDS HÖGREVSBURGARE
Serveras med sallad, chipotledressing, aioli, karamelliserad lök & pommes
(Burgaren serveras med lagrad ost)
185

GRILLAD BIFF
Serveras med krispig jordärtskocka, ankleversky, portabello, vispat smör på purjolök & gräslök
245

Dessert
CHOKLADTERRIN
Espressoglass, brynt smörpulver, honungscrisp
85

CREME BRULÉ VANILJ
Med variation på citrus
75

TRYFFLAR
med tillbehör i form av krämer och crumble
55