A la carte

 
Öppettider:                                                                                                              Boka bord
Måndag - Lördag: 17.00 - 23.00                                                                           Telefon: 031-857020 
(Köket stänger kl.22.30)                                                                                       Mail:restaurang@dockyardhotel.se 
 

Välkomna

till Dockyards vår- och försommarmeny.

Under förrätter hittar ni våra förrätter att börja middagen med och även några rätter som man kan välja både som förrätt eller huvudrätt och är man sugen på charktallriken så passar den stora utmärkt att dela på två. Samtliga rätter går även att få som barnportion. 

Smaklig spis


FÖRRÄTTER / STARTERS


VARIATION PÅ MOROT

Getost, rostad mandel, vinägerkokt schalottenlök, krasse

Carrots and goat cheese, almonds, shallots, cress

98:-


RÅHYVLAD KÅLRABBI OCH FORELLROM

örter, citronkräm, krispig lök, dill

Turnip cabbage and trout roe, herbs, lemon mayonnaise, crispy onions, dill

119:-


OST & CHARK

Kallskuret x 2, ost x 2, marmelad, oliver

Cheese and charcuterie

cold cuts of meat and cheese x 2, marmalade and olives

110:- / 205:-


CAESARSALLAD

Mowitzkyckling, rostad skinka, parmesan,krutonger

Caesar salad

with Mowitz chicken, parmesan, roasted ham and croutons

109:- / 175:-


EMILIAS MUSSELSOPPA

Rostad vitlöksaioli, äpple, fänkål, morot

Emilias mussel soup, aioli, fennel, carrot, apple

119:- / 195:-



HUVUDRÄTTER / MAIN COURSE


SVENSK FLANKSTEK

Ramslökssmör, grillad sparris och lök, svensk”hummus”, semibakade tomater

Flank steak

Wild garlic butter, asparagus, scallion, swedish “hummus”

245:-


KUMMEL

Bakade betor, brynt smör-majonnäs, ärtpuré, rökt musselskum

Hake and beetroots

browned butter mayonnaise, green peas mash, smoked mussel sauce

205:-


DOCKYARDS HÖGREVSBURGARE

Sallad, västerbottenost, bbq, picklad lök, aioli, pommes

Dockyard Burger

Lettuce, västerbotten cheese, pickled onion, bbq, aioli, French fries

189:-


FRITERAD SELLERI

Ramslökssmör, grillad sparris och lök, svensk”hummus”, semibakade tomater

Deep fried celery

Wild garlic butter, asparagous, scallion, swedish“hummus”

155:-



DESSERT


INKOKTA RABARBER OCH VANILJMOUSSE

mandelkaka, hallon

Preserved rhubarb, almond cake, vanilla mousse, raspberries

85:-


CRÈME BRÛLÉE OCH JORDGUBBAR

Créme brûlée with strawberries

85:-


CHOKLADTRYFFLAR

Chocolate truffles

55:-